An increasing amount of research bureaus use the data of de Innovatiespotter for (spatial) economic research.

Bureau Louter, onder meer bekend van de Elsevier Economische Toplocaties, kreeg de vraag van de gemeente Apeldoorn voor een landelijk onderzoek naar een op te richten Centrum voor Veiligheid en Digitale Transformatie.

Een onderdeel van het onderzoek was het in kaart brengen van het “cybersecurity-landschap”. Er werd gemeten waar cybersecurity gerelateerde bedrijvigheid een groot deel van de economie vormt. De kaart ontstond door combinatie van de geclassificeerde data van de Innovatiespotter en ruimtelijke statistische technieken van Bureau Louter.

Via deze aanpak wordt dwars door bestaande indelingen in economische sectoren gesneden. Daardoor kunnen ook bedrijven worden opgespoord in nieuwe technologievelden die niet zijn te “vangen” met de veelgebruikte SBI-indeling.

Uit het onderzoek blijkt dat Delft en de regio Utrecht koplopers zijn in cybersecurity-gerelateerde bedrijvigheid. Het rapport biedt mede door de samenwerking tussen beide organisaties veel gedetailleerde informatie. Zo kan bij een dergelijk onderzoek een lijst met individuele bedrijfsgegevens aangeleverd worden; de “namen en rugnummers”.

Voor meer informatie, drs. Peter Louter, peter@bureaulouter.nl
Of neem contact op met Gea Vellinga, g.vellinga@innovatiespotter.nl

Categories:

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die je zoekt

Krijg nu toegang tot ons AI-gedreven platform en krijg data en inzicht in je werkgebied.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Related news

Innovatie ecosysteem energietransitie
Bedrijven spelen een cruciale rol in de transitie van fossiele brandstoffen naar […]
Circulair innovatie-ecosysteem
Bedrijven spelen een cruciale rol in de Circulaire Economie. Innovatiespotter ontsluit meer […]
Innovatie in de zorg
Bedrijven spelen een cruciale rol in de Health sector. Zij ontwikkelen producten […]

Wil je meer weten over ons werk?