Hoe goed is het innovatie-ecosysteem in Nederland ingericht? Dat was één van de polls die we voorlegden tijdens de kennissessie ‘Data voor missiegedreven innovatie’ afgelopen week. Deelnemers waren voornamelijk afkomstig uit de publieke sector. Maar liefst 68% hiervan vond het innovatie-ecosysteem onoverzichtelijk ingericht voor de Nederlandse ondernemer. Slechts 6% vond het innovatie-ecosysteem goed ingericht, en 25% had geen mening.

Als het innovatie-ecosysteem onoverzichtelijk is, weten ondernemers de juiste programma’s niet te vinden.

Dit sluit aan bij onze analyse van de KVK Innovatie Top 100. Wij deden onderzoek naar de deelnemers van de afgelopen jaren en zagen dat innovatief MKB ontbreekt in de KVK Innovatie Top 100. Tussen 300 en 500 bedrijven melden zich jaarlijks aan. Een belangrijk deel van de doelgroep is daarin ondervertegenwoordigd, namelijk oudere innovatieve bedrijven.

Bekijk de volledige analyse

Het is belangrijk om grip te krijgen op de barrières die ondernemers ervaren in het innovatie-ecosysteem. Door inzet van AI en data wordt het Nederlandse innovatie-ecosysteem transparanter. Ontbrekende (groepen) bedrijven zijn daarmee beter te identificeren en te bereiken. Een datagedreven aanpak draagt daarom bij aan een efficiënter missiegedreven innovatiebeleid.

Een organisatie die hieraan bijdraagt is Health Valley. Zij werken samen met overheidsinstellingen en het bedrijfsleven om zorginnovatie te stimuleren. Daarbij gebruiken zij data van Innovatiespotter om zo health-innovaties in kaart te brengen.

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die je zoekt

Krijg nu toegang tot ons AI-gedreven platform en krijg data en inzicht in je werkgebied.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Related news

Innovatie ecosysteem energietransitie
Bedrijven spelen een cruciale rol in de transitie van fossiele brandstoffen naar […]
Circulair innovatie-ecosysteem
Bedrijven spelen een cruciale rol in de Circulaire Economie. Innovatiespotter ontsluit meer […]
Innovatie in de zorg
Bedrijven spelen een cruciale rol in de Health sector. Zij ontwikkelen producten […]

Wil je meer weten over ons werk?